Vyhledávání:
Rozšířené hledání
Před -15608260 lety jste mohli vidět .



Michal Citavý slaví Večerníčkovy 40. narozeniny
Právě on totiž jako šestiletý kluk namluvil legendární věty "Dobrý večer" a "Dobrou noc", se kterými usínalo už několik generací holčiček a kluků. "Když tu znělku v televizi slyším, už mě ani nenapadne, že to jsem já. Ten hlas je pro mě cizí," přiznává Citavý.

A přestože je jeho hlas jedním z nejznámějších z televizní obrazovky, na Večerníčkovi příliš nezbohatl. Za své dvě věty dostal rovných 100 korun!

Citavý byl dětskou televizní hvězdou. A když se měla vytvořit Večerníčkova znělka na hudbu Ladislava Simona, vybrali si právě šikovného malého Michala.

"Nakonec jsem to namluvil, připadalo mi to ale jako věčnost. Už ani nevím, kolikrát jsem to "Dobrou noc" musel opakovat. Popravdě řečeno, tehdy to byla pro mě hrůza," vysvětluje Citavý. V deseti letech ale za možná slibnou kariérou "umělce" definitivně udělal tečku a začal chodit řádně do školy.

Vystudoval ČVUT, obor elektrotechnika a biokybernetika. Narodily se mu čtyři děti, se kterými se jako vzorný otec na Večerníčka samozřejmě večer co večer díval.

"Vždyť to byl také tehdy jediný pořad ke koukání. A je ke koukání dodnes. Nikdy by mě ale nenapadlo, že se ta znělka dožije čtyřicítky," říká Citavý, jehož Večerníček právě oslavil kulatiny na Mezinárodním festivalu animovaných filmů AniFest 2005 v Třeboni.

"Myslím, že si ten panáček zaslouží pořádné oslavy. Je to televizní legenda," říká Citavý, který dokázal "svého" Večerníčka také pěkně využívat. "Tati, jak to, že zase večer nebudeš doma? A kdo nám dá dobrou noc?" ptaly se ho často jeho ratolesti. Citavý se jen lišácky usmíval a pravil: "Pusťte si Večerníčka, ano?" Děti se s tím časem smířily, ale mrzelo je, že jim spolužáci nevěří.

"Že jejich táta je Večerníček, uvěřili, až když si to někde přečetli v novinách," svěřuje Citavý, který před patnácti lety vstoupil do firmy, která mimo jiné dělá softwary pro nemocnice v celé Evropě. "Když jsem byl v pubertě, ten panáček s čepičkou mne pěkně štval. Ve škole se mi smáli. Teď už mě neštve a jsem rád, že jsme dokázali něco tak pěkného zachovat," přiznává Michal Citavý.

12.05.2005, autor: Robert Štípek


Jméno:

| Zapomeň mne
E-mail: (nepovinné)
Content Management Powered by CuteNews



Copyright (c) 2005 VECERNICEK.com