Vyhledávání:
Rozšířené hledání
Před -2868053 lety jste mohli vidět .



Nové příběhy Macha a Šebestové právě v televizi
Mach a ŠebestováČeská televize nabídne novou, zřejmě však poslední řadu populárního večerníčku o žácích 3.B Machovi a Šebestové. V osmi dílech se dvojice s nerozlučným psím kamarádem Jonatánem tentokrát vypraví na cesty. "Osm dílů mohou diváci zhlédnout od soboty 19. listopadu, tradičně na ČT1 od 19:00," sdělil mluvčí ČT Martin Krafl.

Mach, Šebestová a pes Jonatán se vypraví do nejrůznějších koutů světa. V Africe budou například závodit s domorodým kouzelníkem, navštíví Severní pól, u Havajských ostrovů se pustí do potápění a v Benátkách se pokusí zachránit své nezbedné spolužáky Horáčka s Pažoutem. Na svých cestách se dokonce zatoulají i do mekky filmového průmyslu Hollywoodu.

Osm dílů je zřejmě posledních, které o Machovi a Šebestové vznikly. "Úmrtím spisovatele a scenáristy Miloše Macourka se završil jeden z nejslavnějších večerníčků České televize," uvedl Krafl. Na výtvarné podobě seriálu se podílel opět Adolf Born, režie se chopila Cilka Dvořáková, chybět nebude charakteristický hlas vypravěče Petra Nárožného. Zajímavostí je, že hudbu k této řadě složil Marek Eben, který je nejen známým a uznávaným moderátorem, ale mnoho let také členem folkrockové skupiny bratrů Ebenů. Seriál vznikl letos ve Studiu Bratři v triku - Krátký film.

Česká televize uvede příběhy Macha a Šebestové jako součást celoročního připomínání 40. výročí od prvního uvedení podvečerního pohádkově laděného příběhu pro děti v tehdejší Československé televizi. Mimo jiné k tomuto výročí ČT uvedla a ještě uvede své nejznámější a nejpopulárnější večerníčky a před pár dny také otevřela výstavu o kreslených, loutkových a dalších hrdinech večerníčků. Výstava v pražské Vile Portheimka potrvá do 17. prosince.

19.11.2005, autor: Robert Štípek


Jméno:

| Zapomeň mne
E-mail: (nepovinné)
Content Management Powered by CuteNews



Copyright (c) 2005 VECERNICEK.com