Vyhledávání:
Rozšířené hledání
Před -14187022 lety jste mohli vidět .



Večerníček na festivalu AniFest 2005
Jiřina Bohdalová, Petr Nárožný, Josef Dvořák - to budou letos hvězdy už 4. ročníku Mezinárodního filmového festivalu animovaných filmů. AniFest 2005 proběhne v jihočeské Třeboni od 5. do 11. května a bude to velká sláva: všemi milovaný Večerníček České televize oslaví 40. narozeniny. "A že to byl boj, aby přežil," řekl Blesku Jiří Chalupa, šéfredaktor Centra tvorby pro děti a mládež ČT.



Večerníček byl totiž označen za "starý formát" a jeho postavu měl namluvit jiný hlas. "Možná to je můj sentiment, ale myslím, že by to byla velká škoda, kdyby se znělka změnila. Je příjemná a je to jedna z mála věcí, která se televizi za bolševismu povedla," řekl nám Petr Nárožný, který namluvil spoustu Večerníčků v čele s proslulým seriálem Mach a Šebestová. "Večerníčci, to bude také to jediné, co po mně tady zbude," usmívá se herec.

"Objevily se nápady na novou znělku. Bojovali jsme a vyhráli. Večerníčkův hlas ve spojitosti s výtvarným zpracováním Radka Pilaře tvoří přece tradici," pokračuje Chalupa, exmoderátor Studia Kamarád.

Znělka Večerníčku je dokonce vůbec nejstarší česká televizní znělka a v roce 1965 se na její animaci podílel dědeček Marka Vašuta, pan Antonín Bureš.

Na Nárožného, Bohdalovou a Dvořáka si děti v Třeboni nejen sáhnou, ale mohou s nimi i klábosit. Kromě toho, že AniFest nabídne malým divákům 14 hodin rozmanitých večerníčků, k vidění bude na 250 soutěžních a 300 nesoutěžních animovaných filmů (nejen pro děti!) z celého světa, včetně těch nominovaných na Oscara.

Zdroj: Blesk.

02.05.2005, autor: Robert Štípek


Jméno:

| Zapomeň mne
E-mail: (nepovinné)
Content Management Powered by CuteNews



Copyright (c) 2005 VECERNICEK.com